2018. augusztus 22., szerda

Wałbrzych, Palmiarnia, SzG3


Azt kell mondanom, hogy (nem betervezve) jól döntöttünk, hogy nem a Zamek Książ-hoz (Ksiaz-i kastély) mentünk először, hanem ide. Ennek roppant egyszerű az oka: mint kiderült, itt is meg lehet vásárolni a jegyet a kastély meglátogatásához, kombijegy formájában. Ez azért volt jó megoldás, mivel itt gyakorlatilag senki nem állt sorba, ott viszont elég hosszú kígyózó sor volt a pénztárak előtt. Ha valaki nem akarja a Pálmaházat is megnézni (ami szerintem elég nagy botorság lenne), akkor is érdemes itt megvenni a jegyeket.
Na de vissza a Pálmaházhoz. A XVI. századtól fogva a von Hochberg családé volt ez a terület (beleértve természetesen a kastélyt is). 1911-13 között építtették meg a Pálmaházat, mely igen költséges volt, akkori pénzen 7 millió márkába került. Többek között azért, mert a Pálmaházat az Etnáról származó vulkáni tufával bélelték ki. Jelenleg a Pálmaházat lehet megtekinteni, valamint a szépen rendbe hozott parkot a bejárat és a Pálmaház között. A virágok és egyéb növények nagyon szépek, erről beszéljenek a képek. Néhány állat - teknősbékák, halak - is találhatóak itt. A középső traktusban van egy nagyon szép kávézó (és büfé), amit úgy alakítottak ki, mintha egy őserdőben lenne.
Igazából nem kell többet írni erről, a kastéllyal együtt ezt is meg kell nézni, és így együtt majdnem egy egész napos projektet jelent.
Magyarokkal itt sem találkoztunk.

Vissza a főoldalra (katalógus)

Beszámoló Fotóalbuma ITT található!
















Vissza a főoldalra (katalógus)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése